ZooParc Cluj

Porci americani

Content Image
Printre primele animale domesticite de către om în urmă cu circa 9000 de ani

Cum arăt: dimensiunea mea este medie și predominant de culoare neagră, fața, picioarele, și vârful cozii mele au culoarea albă. Am o față scurtă, cu urechile îndreptate ușor înainte. 

 Cât cântăresc: greutatea mea poate varia între 220 și 280 kg.

Cât trăiesc: pot trăi între 10 și 15 ani.

Ce mănânc: Hrana mea constă în circa 2,8 -2,9 kg / zi furaj (asta însemnând o rețetă care conține mai multe feluri de cereale, sroturi de soia și floarea soarelui, pvm-uri, tarate samd.).

Unde mă întâlneşti:  provin dintr-o populație foarte veche din Berkshire , vestul Londrei. 

Cum mi se măreşte familia: culoarea mea închisă ajută la prevenirea arsurilor solare și mă face potrivit pentru reproducerea în aer liber. Sunt o rasă calmă, iar femelele au calități materne bune: fertilitate, producție bună de lapte (rata de supraviețuire ridicată și rata de creștere bună) și longevitate bună.

Cum mă comport: Ca și temperament, crescătorii vorbesc despre mine că este un porc curios, prietenos, iar scroafele au o producție bună de lapte și un instinct matern dezvoltat ce ușurează activitatea de creștere.

Știaţi că… ?

  • Porcul se află printre primele animale domesticite de către om în urmă cu circa 9000 de ani.
  • Este o rasă potrivită pentru producția de carne de calitate, dar nepotrivită pentru producția industrială. Are o lungime bună a coapsei pentru slănină de Șuncă sunt rotunjite. Carnea este marmorată, fragedă și slăbește puțin când este gătită. Carnea este relativ mai întunecată și corespunde unei cereri din partea consumatorilor americani.
  • Porcii „vorbesc” unul cu celălalt? Au fost identificate peste 20 de sunete distincte pe care le emit aceste animale, de la chemarea turmei, la „mi-e foame”.